Direct naar de inhoud »

Keukens

IKEA keukenkasten

IKEA keukenkasten zijn een echte zegen voor doe-het-zelfvers omdat keukenkasten een groot deel van uw renovatie budget vertegenwoordigen. IKEA keukenkasten zijn goedkoop, vergeleken met de kasten van de traditionele keuken showrooms. Gezien het feit dat IKEA keuken-systemen zijn bedoeld als doe-het-geïnstalleerd, dus besparing op arbeidskosten, kunt u samen een stijlvolle keuken op de goedkoop met deze

Goede kwaliteit

Ikea keukens hebben een zeer goede prijs- kwaliteit verhouding en zijn hierdoor een betaalbaar alternatief voor de dure keuken showrooms. De keukens zijn door de beperkte keuzes wel redelijk standaard qua design. Maar niet getreurd. Je kunt ook zelf deurtjes en frontjes (laten) maken voor als je een moderne landelijke keuken wenst in bijvoorbeeld natuurlijk, massief eiken. Er zijn timmerbedrijven die gespecialireerd zijn in frontjes voor op de METOD-lijn. Zij maken dan bijvoorbeeld op basis van het nieuwe IKEA Metod keukenkasten eiken keukendeurtjes en keukenfrontjes. Voor alle maten Ikea keukenkastjes zijn deuren leverbaar. Omdat deze frontjes dan speciaal gemaakt worden zijn afwijkende maten die buiten het Ikea programma vallen ook mogelijk. Meestal voorzien deze bedrijven de keukendeurtjes en laden van de standaard scharniergaten van de Ikea keukenkastjes voor een gemakkelijke montage.

Wanneer eenvoudig niet makkelijk is.

IKEA staat bekend om de eenvoud: posters in het restaurant die uitleggen hoe u uw eigen tafel moet opruimen, kaarten met uw locatie in de winkel; tekens die de productlijnen uitleggen. Maar soms zijn de instructies zo versimplificeerd dat ze niet voor iedereeen meer te begrijpen zijn. De handleidingen hebben al menige vriendschap aan het wankelen gebracht. En al die (semi) Zweedse namen maken het er ook niet altijd makkelijker op.

Waar zijn de keuken-systemen van gemaakt?

IKEA's imperium is gebouwd op spaanplaat. De enige manier waarop IKEA alles rendabel kan produceren is door zoveel mogelijk gebruik te maken van spaanplaat en medium-density vezelplaat (MDF). Misschien ten overvloede, maar het is geen echt hout en ook niet bedoeld om aan de volgende generatie door te geven.

Dus, wat is wel hout en wat niet? Om te beginnen, het helpt om een beetje extra kennis over wat deze IKEA keuken systemen. Laten we beginnen met de twee belangrijkste productlijnen, MOTOD, FAKTUM en VARDE.